15 maig 2020

ABASTINT-VOS DE TEATRE

TEATRE DE L’ABAST LLANÇA EL PROJECTE DE LECTURES DRAMATITZADES “ABASTINT-VOS DE TEATRE” AMB TEXTOS D’AUTORS I AUTORES COM CARLES ALBEROLA, LLIÏSA CUNILLÉ, PAULA LLORENS O PACO ZARZOSO.

La companyia valenciana Teatre de l’Abast penja al seu Instagram cada dia a les 19 h un nou fragment teatral clàssic o contemporani interpretat per persones properes a la companyia.

Teatre de l’Abast, formada per les productores i actrius Victoria Mínguez i Lucía Aibar, és una companyia de teatre físic i multidisciplinari que s’ha vist, com la resta de companyies teatrals i degut a la pandèmia de la malaltia COVID-19, en un moment de paràlisi i havent de congelar la gira del seu últim espectacle “ROB”.

A causa de la situació actual i davant la necessitat de respondre a la qüestió de com apropar el teatre a la gent en estos dies de confinament, naix la iniciativa “Abastint-vos de teatre”.

El projecte tracta d’apropar als espectadors i les espectadores, textos de dramaturgues i dramaturgs tant clàssics com contemporanis i crear en el públic la necessitat de saber més després d’escoltar un fragment en les xarxes socials. Els textos contemporanis, entre els quals es troba gran quantitat d’autoria valenciana, provenen de professionals com Carles Alberola, Lluïsa Cunillé, Paula Llorens o Paco Zarzoso, juntament amb altres autors i autores que també s’han sumat a la iniciativa cedint unes línies a la causa. 

A més a més, Teatre de l’Abast compta ja amb més de setanta lectors i lectores molt especials per a la companyia que s’han sumat de grat al projecte, entre els quals es troben noms com ara Nelo Gómez, Laura Pellicer, Ferran Gadea o Cristina García entre d’altres, que interpreten monòlegs o escenes. S’han adherit a la proposta no només actors i actrius, sinó gran quantitat de membres del sector, com dissenyadors i dissenyadores de vestuari i postisseria, directors i directores, fotògrafs, músics… que cada dia a les 19 h posen rostre a les lectures i que amb la seua creativitat interpreten lliurement les línies proposades, ja que qualsevol llenguatge interpretatiu és benvingut, fins i tot hi ha casos de lectura musical.

Esta iniciativa va començar amb la idea d’amenitzar l’estat d’alarma, però podria allargar-se gràcies a la resposta positiva dels participants i l’afectuosa acollida dels seguidors i seguidores en les xarxes socials.

Enlace a Instagram: instagram.com/teatre_abast/

Enlace a Facebook: facebook.com/TeatreDelAbast/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top